Blog - Als gastvrouw bij de YGC

 

Donderdag 24 maart was ik als gastvrouw aanwezig bij het Event van de Young Girls Community (YGC) in Leusden. De Young Girls Community is de vrouwelijke tegenhanger van het Old Boys Network en opgericht door Ariane Struyvenberg. Met dit platform voor zakenvrouwen wil Ariane vrouwen met diversen achtergronden met elkaar  verbinden en hen stimuleren een stap verder te gaan. De ervaring leert dat deze vrouwen daar geen tijd voor nemen, of te bescheiden zijn en vroegtijdig afhaken.


Er waren heel wat vrouwen aanwezig: zo'n 200. Als gastvrouw heet je ze natuurlijk welkom en doe je je best om zoveel antwoorden te geven op de vragen die ze hebben en hen door de dag te leiden.

 

Er waren twee workshops die men kon volgen. Daarna was er gelegenheid  tot netwerken en dat werd volop gedaan. In het theater was vervolgens een interactief progamma rond 'Leiders met Lef'. Dat zijn succesvolle zakenvrouwen zoals Annemieke Nijhof, die winnares was van de verkiezing Topvrouw 2015.


Ik heb een prima middag gehad en leuke gesprekken gehad met vrouwen waarmee ik samenwerkte. Wel voelde ik me 'klein' tussen al die geslaagde zakenvrouwen. Ik had graag zo'n netwerkbijeenkomst gehad toen ik aan het begin van mijn werkzame leven stond. Maar aan deze bijeenkomst heb ik in elk geval een aantal goede contacten overgehouden.

 

Yvonne is deelneemster aan 100 Talentvolle Vrouwen en regeerde op onze uitnodiging/oproep voor een vrijwillige klus. Daarmee heeft ze een maatschappelijke tegenprestatie geleverd, zoals elke Talentvolle Vrouw dat kan doen. Zo houden we de wereld samen leefbaar.

 

Bedankt, Yvonne!


Kijk hier voor meer info over de maatschappelijk tegenprestatie.

 

Geschreven door Yvonne Eshuis


Gepubliceerd: 17 april 2016

 

gallery/uitleg-werkwijze-yvonne-eshuis
gallery/ygc