Blog - Creatief talent

 

Gisteravond was de eerste bijeenkomst van 2016 van 100 Talentvolle Vrouwen, wederom in het sfeervolle Salon 1813. Wat gebeurt er als je onder de paraplu van Stichting Paraplu Apeldoorn een groep vrouwen bij elkaar zet? Er wordt gekletst! Nu eens niet over kinderen, de laatste mode, relaties, hobby’s en dat soort zaken. Deze avond ging het vooral over talent. Je eigen talent, maar ook dat van de ander. Wat dan volgt, blijf ik heel bijzonder vinden.

 

'Simpel' je talent op een kaartje schrijven en hierover met een aantal vrouwen in gesprek gaan, geeft veel herkenning, interessante (levens)verhalen, visies, plannen, wensen en ga zo maar door. Wat mij opviel was dat de vrouwen die bij mij aan de tafel zaten eigenlijk allemaal heel goed wisten wat ze wel en vooral niet (meer) wilden en over welk talent ze beschikten.

 

Ikzelf had 'creatief' opgeschreven, een talent dat zich op meerdere manieren laat beschrijven. Het is handig bij het schrijven van je brieven, in je huis, in het zoeken naar oplossingen, maar ook bij de zoektocht naar die ene leuke baan.

 

Mijn eerste stap daarvoor was het maken van een visitekaartje. Onlangs heb ik een eigen website gemaakt. Ik heb mijn domeinnaam www.plan-plan.nl geregistreerd bij Strato, vervolgens Wordpress geïnstalleerd en een boek hierover in de bibliotheek gezocht en gevonden. Dit boek heb ik van voor naar achteren doorlopen en voilà: sinds een paar maanden is mijn site te vinden op het World Wide Web.

 

Het schrijven geeft me veel energie, en het begint inmiddels een leuke aanvulling te worden op mijn cv en visitekaartje: what you see is what you get. De link naar mijn website vermeld ik dus ook op LinkedIn en op mijn cv.

 

Ik wens iedereen een creatief 2016 en mocht je vragen hebben over hoe ik een en ander heb aangepakt: ik ben te vinden op de netwerk-pagina op de website van 100 Talentvolle Vrouwen.

 

NB. De profielfoto die ik gebruik is gemaakt door Frederique Molenaar, de fotograaf van 100 Talentvolle Vrouwen. Nog zo’n leuke actie die ik iedereen kan aanbevelen!

 

Geschreven door Jolanda Zwier


Gepubliceerd: 11 januari 2016