Blog - Startpunt of sluitstuk

 

Vandaag, 4 januari (toevallig ook mijn eigen verjaardag) heb ik mijn bedrijf ‘Florentina’ ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De geboorte van je eigen bedrijf -het inschrijven- wordt vaak gezien als het sluitstuk van het opzetten ervan. Na maanden zwangerschap vol ideeën, het doen van marktonderzoek en de eerste PR, het maken van een website en het werven van je eerste klant, wordt je bedrijf geboren aan het bureau van de KvK-ambtenaar. Kant en klaar voor de doop.

 

Ik ben echter juist begonnen met de KvK-inschrijving; het markeert voor mij het startpunt. Iets waarop ik verder kan bouwen: mijn conceptuele idee kan ontwikkelen tot een daadwerkelijk product. Voor mij is het een startsein om met een website aan de slag te gaan en investeringen te doen. Daarmee rechtvaardig ik voor mijzelf dat ik hier nu al mijn tijd in ga steken.

 

Net terug van de nieuwjaarsbijeenkomst van 100 Talentvolle Vrouwen ben ik vol enthousiasme om te beginnen. Het is inspirerend om van anderen te horen hoe zij het opzetten van een eigen bedrijf beleven, of ze er in één keer inspringen of hun bedrijf juist naast een baan opzetten. Maar ook hoe ze aan klanten komen en of het eigenlijk wel bevalt, zo’n leven zonder duidelijke scheiding tussen werk en privé.

 

Het komende jaar zal ik er vól voor gaan om voor Florentina bestaansrecht te creëren. Wat ik precies ga doen is nog niet helemaal ingekaderd. Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van het wel en wee van mijn jonge bedrijf. Maar eerst: beschuit met muisjes!

 

Geschreven door Floriske


Gepubliceerd: 11 januari 2016