Blog - Jij bent bijzonder!

 

Vaak vergeet je hoe bijzonder je eigen daden zijn, tot je van iemand anders hoort welke indruk je ermee hebt achtergelaten. Zo herinnerde ik mij laatst een gebeurtenis uit mijn eigen leven.

 

Een aantal jaren geleden kwam ik door omstandigheden in een erg luxe positie. Ik mocht bij een mogelijk toekomstige werkgever op gesprek gaan, er eventueel enkele maanden proefdraaien, een stage lopen die ik voor mijn opleiding nodig had en ook kreeg ik een terugkeergarantie voor na de stage. Hoe luxe wil je het hebben?

 

Je kunt je voorstellen dat ik met veel zelfvertrouwen het gesprek inging en niet bang was om mijn wensen op tafel te leggen. Het eerste gesprek verliep goed. Wat de organisatie betreft kon ik zondermeer beginnen, maar … ik wilde nog wat bedenktijd. Ook hadden we het nog niet gehad over arbeidsvoorwaarden en het contract. Het tweede gesprek verliep ook goed, maar trok me nog steeds niet echt over de streep. Toen kwam - out of the blue - de mededeling dat de directeur met me wilde spreken. Prima! Dus verhuisde ik naar zijn kantoor en al gauw kwam zijn brandende vraag over de lippen. “Waarom wil je niet bij ons werken?” Ik zei direct wat ik dacht: “Omdat ik nu een vast contract heb en ik dat hier niet zal krijgen”. Direct kreeg ik een vast contract aangeboden. Toen was het rond.

 

Uiteindelijk heb ik er jaren met plezier gewerkt en ook mijn droom waar kunnen maken. De eerste gesprekken was ik al lang ‘vergeten’ tot op een dag een naaste medewerker van de toen al vertrokken directeur me iets vertelde. Die directeur was enorm ingenomen met mijn komst, wist hij. Waarom? Mijn CV was niet erg indrukwekkend op dat moment. En verder… Maar de man wist meer. Doordat ik uit een ander land kom en hier een bestaan had opgebouwd, liet ik zien een doorzetter te zijn en te weten wat ik wil. Ik wist niet wat ik hoorde en was enorm verbaasd.

 

Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld: als je kiest om in een ander land te gaan wonen, leer je de taal, pas je je aan de gewoontes; je gaat een nieuw leven starten. Voor het eerst realiseerde ik me dat dit door anderen als een bijzondere prestatie werd gezien. Wij zijn snel geneigd de wereld en andere mensen aan onze eigen maatstaven te toetsen. Maar als je om je heen kijkt en luistert, zul je ontdekken dat iedereen zijn eigen maatstaven en wereldbeeld heeft.

 

Vraag eens aan iemand die je vertrouwt en die je niet naar de mond praat wat hij/zij bijzonder aan jou vindt. Je zult er versteld van staan! Dingen die voor jezelf gewoon zijn, kan een ander bijzonder vinden. Realiseer je hoe bijzonder je bent! Er is niemand anders zoals jij! Alleen jij hebt de kwaliteiten waarmee je jouw leven tot een succes gemaakt hebt en kon leren wat je nodig hebt voor je toekomst!

 

Koester deze verhalen voor de momenten dat het je even tegen zit. Ze geven je hoop en kracht voor de volgende stap en de volgende bijzondere prestatie!

 

Rosi Gerritsen is enthousiast deelnemer aan 100 Talentvolle Vrouwen. Ze geeft bovendien regelmatig workshops over LinkedIn voor talentvolle vrouwen en organiseert elke 3e dinsdag van de maand tussen 13.30 en 15 uur een LinkedIn Café.

 

Voor meer info: rosi@menskrachtkapitaal.nl of 06 – 2917 4602.

 

Geschreven door Rosi Gerritsen

 

Gepubliceerd: 17 mei 2016