Nieuwsbrief - mei 2016

 

We all Jump! Training door Ineke Hurkmans
“Confronterend”, “geweldig”, “inspirerend”. Alleen maar positieve reacties na de training ‘Jumpstarter’ van Ineke Hurkmans op 20 mei! Een flinke groep vrouwen (en een man natuurlijk) hadden hun agenda leeggemaakt of vrijgehouden om de bijeenkomst bij te wonen. In een paar uur tijd wist Ineke – de vrouw die Jump Movement in Nederland op de kaart zette - ons de beginselen bij te brengen, zodat de wereld weer 30 Jumpstarters rijker is. We hebben ervaren hoe het is om zo’n gesprek te voeren, wat je rol als Jumpstartert is (sttt…) en in welke situaties je zo’n gesprek kunt inzetten om mensen in beweging te brengen. Het positieve virus is nu ook in Apeldoorn en Barneveld verspreid. Bedankt Ineke, voor deze enthousiasmerende ochtend! Wie plaatst de eerste Jump uit onze regio op www.jumpmovement.com?

 

 

Nieuwe blogs van Yvonne en Rosi
Het aantal blogs op de website groeit. Dat maakt dat iedereen kan zien welke activiteiten er gaande zijn en wat andere Talentvolle Vrouwen bezig houdt. Wil je ook een bijdrage leveren?

Graag! Stuur je tekst naar info@100talentvollevrouwen.nl of neem contact op met Anja Straathof, 055 – 70 74 333.

 

Yvonne Eshuis beschrijft haar ervaringen als gastvrouw tijdens het jaarlijkse Event van de Young Girls Community, een netwerk van zakenvrouwen. Yvonne (links op de foto) was daar namens 100 Talentvolle Vrouwen, nadat ze had gereageerd op onze uitnodiging voor een vrijwilligersklus. Daarmee heeft ze een maatschappelijke tegenprestatie geleverd, zoals elke Talentvolle Vrouw dat kan doen. Zo houden we de wereld samen leefbaar. Bedankt, Yvonne!

 

Rosi Gerritsen vertelt in haar blog over een persoonlijke ervaring: “Vaak vergeet je hoe bijzonder je eigen daden zijn, tot je van iemand anders hoort welke indruk je ermee hebt achtergelaten. Zo herinnerde ik mij laatst een gebeurtenis uit mijn eigen leven.“

 

Maatschappelijk tegenprestatie
Iedere vrouw kan kosteloos deelnemen aan 100 Talentvolle Vrouwen. “Gratis? Hoe kan dat nou?”, horen we regelmatig. Dat is een kwestie van bevlogen mensen die hun tijd en energie steken in dit initiatief, door mensen die zonder kosten een workshop komen verzorgen (heel veel dank!) en doordat een aantal sponsoren ruimte en materialen ter beschikking stellen (ook geweldig!). Toch verwachten we van deelnemers ook het een en ander. Zonder je portemonnee te trekken kun je immers toch iets terugdoen: een tegenprestatie leveren in de vorm van een maatschappelijke bijdrage. Denk hierbij aan een korte vrijwilligersklus of iets doen voor een sociale onderneming die ook zonder winstoogmerk bijdraagt aan een leefbare wereld en samenleving. Hiermee kun je je vaardigheden en talenten inzetten. Bovendien lever je hiermee een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid in onze omgeving. Als organisatie van 100 Talentvolle Vrouwen denken we eventueel graag met je mee over de invulling van jouw maatschappelijke tegenprestatie. Laat het ons weten!

 

Gepubliceerd: 21 mei 2016

 

gallery/ineke-hurkmans-2
gallery/uitleg-werkwijze-yvonne-eshuis