Blog - De wasstraat

 

De eerste keer dat wij met onze VW-bus door een wasstraat reden, zal ik niet snel vergeten. Terwijl de waterstraal vanuit een bepaalde hoek tegen de achterkant van de bus spoot, gutste het water via de linkerhoek naar binnen. Een afwasteil behoort tot onze standaard uitrusting, maar die eerste keer hadden we hem niet direct bij de hand. Sindsdien rijden we altijd met zijn tweeën door de wasstraat met een vaste taakverdeling. De bijrijder zit op de achterbank, met het teiltje in de aanslag. Ik kan me voorstellen dat het voor een hoop autoliefhebbers als een nachtmerrie klinkt, maar het lekken beperkt zich gelukkig tot één plek en wij zien er de humor er wel van in.

 

Deze week moest ik hieraan terugdenken, door een andere variant: 'De Wasstraat' bij 100 Talentvolle Vrouwen. Deze vond plaats bij Ultimate aan de Lange Amerikaweg, heel toepasselijk direct naast Blinq Carwash. Een teiltje was nu niet nodig en ons busje kon gewoon buiten blijven staan.

 

In het kort kwam het erop neer dat je tijdens de wasstraat de losse programma-onderdelen die al eerder aan bod waren geweest, in een verkorte versie allemaal nogmaals doorliep; een soort van opfrisser. In het 'wasprogramma' zat bijvoorbeeld een flitsgesprek met een recruiter over het CV. Na wat tips & tricks én het zien van enkele voorbeelden uit de praktijk, was ik er al snel van overtuigd: mijn CV kan en moet beter!

 

Na wat kleine aanpassingen ging mijn nieuwe CV een week later tweemaal met een motivatiebrief de deur uit. En het leuke was: ik geloofde er zelf ook weer meer in. Of het door de nieuwe opzet van mijn CV kwam, weet ik niet. Maar een week later mocht ik bij de twee bedrijven langskomen voor een eerste gesprek. Nog geen uur na één van deze gesprekken, had ik zowaar een aanbieding voor een functie van 12 uur op zak. Wat zou het mooi zijn geweest als ik die uren had kunnen aanvullen met die van de andere vacature… Helaas, een vervolg bij het andere bedrijf zat er niet in. Maar met de motivatie van het bedrijf kan ik prima verder: ik had niet de - voor de functie vereiste – verkoop¬ervaring. Met mijn brief en CV had ik mezelf wél weten te verkopen en had ik ze nieuwsgierig gemaakt. Ik beschouw het als een compliment dat ik zonder die verkoopervaring toch uitgenodigd werd; aan mijn stijl van schrijven verander ik dus voorlopig niets.

 

Het bezoek aan 'De Wasstraat' van 100 Talentvolle Vrouwen was in ieder geval goed aan mij besteed en zo vallen de stukjes van de puzzel steeds meer op hun plaats. Deze week hoop ik het contract te tekenen bij mijn favoriete bouwmarkt. De werkzaamheden zijn totaal anders dan wat ik hiervoor heb gedaan en ik kom nog niet aan het aantal uren dat ik voorheen gewerkt heb. Maar ik heb er zin in! Immers: wie het kleine niet eert ... Ik stel mijn plannen gewoon weer bij en ben vooral nieuwsgierig naar wat de toekomst mij gaat brengen. Typisch weer een gevalletje van Plan-Plan!

 

Jolanda Zwier

 

Jolanda schrijft regelmatig over zaken die haar inspireren op www.plan-plan.nl

 

Geschreven door Jolanda Zwier

 

Gepubliceerd: 07 maart 2016